vrijdag 8 augustus 2008

27 juli Dagje zeilen met Rob en Renate

De eerste gasten op de boot na Opa. Rob en Renate stapten om 9.15u aan boord terwijl wij net aan het ontbijt zaten. We waren alvast de vrijdagavond gegaan en hadden er dus al een nachtje boot op zitten. Het weer was perfect, zon, wind (3/4) en rond de 25 graden. Het was eindelijk zomer!
Onze tocht ging naar het Hollands Diep.
In de Volkeraksluizen heb ik de kinders even plastisch uitgelegd wat een dwarsligger was. De punt lag vast, maar Paul miste de achtertros wat dus tot een dwarsligger leidde. Mijn stuurbewegingen hielpen niet echt om dit euvel op te lossen. Gelukkig hebben de spierballen van Rob ons gered, omdat hij samen met David de voortros als spring gebruikte en zo de achterkant tergend langzaam naar de kant kreeg.
Enfin, hoort erbij zullen we maar zeggen.
Eerst erg weinig wind, wat tot gevolg had dat we maar gingen zwemmen en spelen in de rubberboot. Na wat spatteren, lunchen en zonnen stak de wind op en gingen we voor het echte werk. Zeilen!
Lekker windje met vol zeil en Paul aan het roer terwijl de Quintessence regelmatig op 1 oor lag. Na een heerlijke middag terug naar de haven en de dag afgesloten met een zomers maaltijd bij het Zwaantje.
Topdag!

Totaal log 128,4 nm

Geen opmerkingen: