dinsdag 26 mei 2009

21/5 Prachtstart seizoen 2009

Met de auto volgeladen naar Dintelmond voor onze eerste zeiltrip in 2009. Even wennen want restaurant het Zwaantje was verdwenen, bleek verkocht te zijn hoorden we later. Ook genoten van de nieuwe steiger van hardhout die bijna af is, maar waar ik natuurlijk bijna platlig als ik achter een van de laatste losliggende planken blijf haken.Afbeelding toevoegenRond 12uur was alles aan boord en kozen we het ruime sop. Het leek wel alsof gedurende de winterstop alle ervaringen en kennis rustig had doorgewerkt want het verliep vlekkeloos. Met een lekkere 15/17 knopen het Volkerak op. Nou, we waren niet de enigen die in het Hemelvaartsweekend op het water wilden zijn. En dan ook nog de beroepsvaart die nog even door wilde varen. Heerlijk gezeild (5-6 knopen) om met een uitgewaaid hoofd in de namiddagzon voldaan terug te keren in de haven voor de borrel.Dag log 15,86.Na een goede nachtrust (matras is wel wat hard) met warme broodjes opgestaan, om na de boodschappen in Dinteloord te vertrekken naar het Hollands Diep.Lekkere wind die aanwakkerde tot uiteindelijk windkracht 6 in de namiddag. En jawel met Paul aan het roer op de genua (we waren een van de weinige boten onder zeil) het Hollands diep doorkruist en alle ondieptes weer gezien. Ik hing steeds overboord met een camera om de schitterende luchten en waterspiegelingen vast te leggen. Weer zeer mooie plaatjes voor het fotoarchief gemaakt. In de avond valt dan de wind weg en is het zo genieten op het stille water, prachtige zonsondergang, heerlijk kaarten en lezen, kortom: genieten met z'n vieren.Dag log 15,24.
Na een verfrissende duik in het water (17 graden zegt de navigatie) en alweer warme broodjes als ontbijt weer de zeilen gehesen. Ook David en Leon staan zo nu en dan aan het roer. Helaas, alle wind was opgewaaid en de wind daalde tot een dramatische 3/4 knopen en dus 0 snelheid. Op de motor de sluizen door om voor 17u van boord te kunnen om voor 18u in Rotterdam de AH nog te halen. Want zondag hebben we besteed aan het voorbereiden en inpakken voor David's groep 8 schoolkamp.
Voor de volgende keer willen we meer gaan doen met het trimmen van de zeilen; we zijn er al wel mee bezig, maar het kan volgens ons slimmer en beter. Leuk doel voor dit jaar!

Geen opmerkingen: