zondag 26 april 2009

4/4 Klaar voor de zomer (1)

Jawel, met z'n tweeën naar de boot getogen met allerlei schoonmaakspullen, emmers doekjes en foerage voor de schoonmakers.
Helaas bleek de temperatuur niet hoger te willen gaan dan 8 graden, dus best fris.
Eerst het water maar in de tank gooien, want dan konden we emmers warm water pakken. Enfin, paul met slang bij het vulgat en ik alvast in de boot wat klungelen; waterpomp aan... koffiekopjes omspoelen....gut wat hoor ik toch; ja hoor vergeten de boilerkraan dicht te zetten na de winter dus de gehele bilge liep vol water. Pomp uit en dichtdraaien. Pomp aan, luisteren en weer water horen klateren.... o je de kop van de buitendouche vergeten erop te zetten. Dus 5 minuten en een natte boot later liep de tank vol en waren alle afsluiters en kranen weer gevonden en in de juiste stand gezet. Wat een zegen is dan een elektrische bilgepomp.

Geen excuses meer dus aan het werk, ieder een emmer, spons, borstel en doekje en aan de gang. En eerlijk is eerlijk het veel best mee, de aanslag (grijze stoffige boot, groene aanslag en vogelpoep) ging er goed af. Heel veel water, zeep en schrobben leverden zeer kapotte en bloedende handen op, maar ook een redelijk witte boot.
Na 4 uur poetsen was het dek, de kajuit en het hout schoon. Alle schimmel (niet veel gelukkig) van de randen van de bakskist en wij moe en voldaan.
Fase 1 was gebeurd.

Schoonmaakmiddelen:
- biologisch afbreekbare shampoo (fase 1)
- cleaning en was van International (fase 2)
- nanotechnology sealing (fase 3)

Geen opmerkingen: