maandag 6 oktober 2008

14/9 Een boot vol

De weersberichten waren goed, de familie Aarts-Schagen was er helemaal klaar voor; dus Quintessence 'here we come'.
Met 8 man voeren we deze ochtend uit, met als eerste obstakel de Mandersluis. Voor het eerst niet aan de kant gelegen maar aan een andere boot. Jan en ik zagen de naam wel, maar schipper Paul wilde liever wat scheepskenmerken. Net op het Volkerrak gooiden Jan en ik de zeilen omhoog, echter de wind was was meer aanwezig dan wij dachten. We doken met genua en gereefd grootzeil toch direct op een oor en dat was toch wat ambitieus voor ons gezellig dagje op het water. Dus het grootzeil naar binnen en met ruime wind richting de Krammersluizen. Heerlijk windje en weinig beroepsvaart. Dus de volwassenen zaten in de kuip te genieten van wind en zon, terwijl de kinderen beneden de boel onveilig maakten.
Het was lastig om een beschut plekje te vinden voor de lunch, maar uiteindelijk lagen we in de betrekkelijke luwte van een van de twee vogelresrvaateilanden in het Volkerak. En omdat de ankerlier gemaakt was, was dit nu een eitje.
Het was een te koude wind voor een plons in het water. Eenmaal op de weg terug voeren we rakken hoog aan de wind met zo nu en dan buiswater vanaf de boeg. De kinderen hingen aan lifelines op het voordek en amuseerden zich wel.
Met een goeie windkracht 5 stoven we richting haven en omdat we die toch graag rond borreltijd wilden bereiken, hebben we uiteindelijk de motor aangezet. In de haven was weinig wind meer te voelen. Na een borrel op de boot en lange discussies over hoe de boot het beste vastligt aan de landvasten/springs, is deze mooie dag afgesloten met een diner in Het Zwaantje. Een dag om zeker nog een keer te herhalen
Log trip 18,48nm totaal log 234,8nm.

Geen opmerkingen: