donderdag 28 augustus 2008

7/8; de laatste dag

De wind was ’s nachts opgestoken en draaide van links naar rechts. Om 05.35u werd iedereen in de boot gewekt door hevige felle wind en onweer. Even kijken hoe we er voor lagen (het was net licht genoeg om te kijken). Het anker hield, we hobbelde lekker en vooral Leon en David hadden voorin last van het bonken van de boot op de golven. Onze buurboot vond het te eng worden en ging weg. Daar lagen we als enige overgeleverd aan de elementen.
Enfin, de bui hield op en iedereen dook zijn kooi weer in en sliep verder tot om 07.54u de volgende bui kwam. Harde wind en een giek die was losraakt en dus maar opstaan.
In de boot ontbeten met warme broodjes uit de oven. Paul zat met z’n neus in zijn telefoon de buienradar te zoeken. Radio Schouwen-Duivenland had geen weersinformatie maar gelukkig wel BZN. Het bleef regenen dus dan maar een potje Canasta.
Rond 10 uur zijn we vertrokken, eerst op de motor en toen op zeil. Olga en David druk in de weer met het trimmen van de zeilen. In de haven van Bruinisse hebben we de boot even aangelegd om te lunchen en afscheid te nemen van Olga. In een hoosbui de sluis in en daarna klaarde het op. Het werd steeds mooier (zeil)weer zodat we na de Krammersluizen we gewoon weer op zeil richting Dintelmond liepen. We hebben nog een bui eruit gezeild; zwarte luchten aan de rechterkant die langzaam achter ons langs gingen. En zo eindigde onze eerste langere tocht met de Quintessence.

Geen opmerkingen: