maandag 16 juni 2008

10/6 Onze eerste gast

Datum 10 juni 2008
Trip: 10,91 nm / 25 graden / 10-16 Bft
Gebied: Volkerak + Hollands Diep

Iets te laat opgestaan, want toen ik om 08.30 uur bovendeks kwam zag ik al in de verte een bekend silhouet (ik had nog geen lenzen in). Opa was al gearriveerd voor twee dagen. Met z’n allen hebben we ontbeten een het eerste bakkie koffie op.
De haven uit en direct weer richting het Hollands Diep via de sluis. Onze eerste fout met de fenders gemaakt, want die hingen nog op steigerhoogte i.p.v. sluishoogte, maar ook dat ging net goed.
Even geankerd voor een kop koffie met heerlijke vlaai die Opa had meegebracht. Daarna zeilen omhoog (met rif 1 in het grootzeil) en gaan met die boot. Paul met ruime / voor de wind richting Moerdijk tot voorbij het baggerdepot. Toen weer terug. De wind was aangewakkerd met lekkere vlagen. Het fok ook met een rif vastgezet en toen effe kijken wat de Quintessence en schipper durfden te doen. Nou, dat was lekker. Goed op een oor en de kinderen met lifelines voor op het dek genieten van de spetters die golven maakten. Paul vol aan de bak want die moest steeds de gennua en de grootschoot bedienen en dat is hard werken.


Opa zat op de hoge kant en begon langzaamaan vertrouwen te krijgen in zijn zeilend nageslacht. En het nageslacht? Dat genoot van wind, zon en water; voor het eerst echt vol genieten. Na 2 uur in lekker gevecht met water en wind hebben we aangelegd bij de kom achter de haven van Hetterschijt. Lekker niets doen en de kinderen (en opa) in het water spelevaren in het opblaasbootje.

Gewoon niets meer gedaan en heerlijk gegeten (binnen, want er stond een stevig windje) en al schommelend in slaap gewiegd.

Geen opmerkingen: